Goedkope oldtimerverzekering

Goedkope oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is normaal gesproken goedkoper dan een gewone autoverzekering, maar niet iedere oude auto is automatisch een oldtimer. Bij het bepalen of een auto een klassieker of youngster is, hanteren verzekeraars verschillende definities. Zoals voor bijvoorbeeld youngtimers en oudere oldtimers die hobbymatig, recreatief worden gebruikt. Ook zijn er andere aanvullende eisen voor oldtimers die dagelijks worden gebruikt.

Welke auto kan voor oldtimerverzekering ?

Nederland telt zo’n 350.000 oldtimers. Wanneer een auto een oldtimer is, verschilt per oldtimerverzekeraar en automerk. Sommige verzekeraars behandelen een 15 jaar oude auto al als jonge oldtimer (youngtimer). Bij anderen is een auto van 25 jaar en ouder pas een oldtimer, wat de Belastingdienst ook hanteert. Voor oldtimers gelden soms gunstige belastingtarieven, afhankelijk van de leeftijd en brandstof.

Onze Voordelen:

Een goedkope oldtimerverzekering is nog voordeliger dan een normale autoverzekering. Een oldtimer maakt namelijk (vaak) minder kilometers en wordt meestal voorzichtig behandeld, waardoor de kans op schade kleiner is. Oldtimerverzekeraars zijn niet scheutig bij de verstrekking van oldtimerpolissen. Ze stellen strenge en beperkende voorwaarden, zoals:

Voorwaarden oldtimerverzekering

  • Het bezit van een normale een auto voor dagelijks gebruik;
  • Een minimum- of maximumleeftijd van de verzekerde;
  • Een beperkt kilometers per jaar, bijvoorbeeld maximaal 5000 km;
  • Een minimale taxatiewaarde van de auto;
  • Een verplicht SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) diefstalbeveiligingssysteem voor dure klassiekers (boven de €25.000);
  • Een verbod om de oldtimer te gebruiken voor woon-werkverkeer, voor races of snelheid ritjes en/of om de oldtimer te verhuren als taxi of bruidsauto;
  • Uitsluiting van bepaalde automerken van de oldtimerpolis.
Hobbymatig meedoen aan een puzzelrit of toertocht is wel toegestaan. Wie dagelijks in zijn oldtimer wil rondrijden heeft een zogenoemde semi-klassieker of semi-oldtimerverzekering nodig. Deze is een stuk duurder dan een echte goedkope oldtimerverzekering. h2>Goedkoopste oldtimerverzekering Met de online vergelijkingstool op Awouda.nl / Woudagroep.nl is een goedkope oldtimerverzekering snel gevonden. Vul eerst enkele gegevens in, zoals kenteken, geboortedatum en aantal schadevrije jaren. Kies daarna de gewenste dekking: WA, beperkt casco of all-risk. Wij tonen direct een top 5 van de goedkoopste oldtimerverzekering. Geen kenteken bij de hand? Selecteer dan het merk en type motor.

Hulp nodig ?

Bel ons

0223 – 62 74 23 , wij helpen u graag !

oldtimerverzekering