motorverzekering

Motorverzekering vergelijken

Als je een motor hebt, dan ben je verplicht je te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking vormt de basis van de verzekering. Als je dat wilt, kun je de motor verzekering uitbreiden met een cascodekking. Je bent dan gedekt voor schade aan je motor.

Wat verzeker je mee?

De WA motorverzekering dekt in ieder geval de schade die je met je motor toebrengt aan derden. Daarnaast kan je ervoor kiezen de volgende zaken mee te verzekeren: diefstal van de motor; schade aan de motor door een aanrijding, ook als je daaraan zelf schuldig bent.

All risk motor verzekering

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid van een volledige cascodekking, of een allriskverzekering. In dat geval is schade verzekerd die je zelf hebt veroorzaakt of onder andere ontstaat door:
  • brand ontploffing storm diefstal joyriding botsing, ook met loslopende dieren aanrijding omslaan te water of van de weg raken
En mocht er een keer schade zijn, dan handelen wij dat snel en duidelijk af, want een schade is al vervelend genoeg.

Motorverzekering berekenen

Met de online tool op Woudagroep.nl is de goedkoopste motorverzekering snel gevonden. Vul eerst enkele gegevens in, zoals kenteken, geboortedatum en aantal schadevrije jaren. Kies daarna de gewenste dekking: WA, beperkt casco of all-risk voor uw motor verzekering. Wij tonen direct een top 5 van de goedkoopste aanbieders van een motor verzekering. Geen kenteken bij de hand? Selecteer dan het merk en type motor.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

De basis van onze motor verzekering is de wettelijk verplichte WA verzekering. De WA motor verzekering zorgt ervoor dat wanneer je aansprakelijk bent voor schade die je aan een ander in het verkeer toebrengt, verzekerd is. De Europese richtlijnen schrijven voor dat het verzekerd bedrag voor zaakschade (schade aan spullen) € 2.500.000,- moet zijn en voor letselschade (schade aan mensen) € 5.600.000,-. Uiteraard voldoet onze WA verzekering hier volledig aan. Je aansprakelijkheid als motorrijder voor schade toegebracht aan andere weggebruikers is dus prima verzekerd. meer informatie over motorverzekeringen
goedkope motorverzekering