goedkope bromfietsverzekering

Goedkope Bromfietsverzekering

Je moet een bromfietsverzekering afsluiten op het moment dat er voor de bromfiets een kenteken is afgegeven.

Dat moet minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) zijn. Daarmee ben je gedekt tegen schade door eventuele ongevallen die je met je brommer veroorzaakt. Afhankelijk van de leeftijd van je bromfiets kun je je dekking uitbreiden naar WA Beperkt Casco en Volledig Casco, ook wel Allrisk genoemd.

Je krijgt een fikse boete van het RDW als je zonder WA-verzekering rond rijd. Daarnaast zul je dan namelijk zelf voor alle kosten en overige gevolgen moeten opdraaien. Dat kan je de rest van je leven blijven achtervolgen.

Dus maak direct een vergelijking en sluit nu een goedkope bromfietsverzekering nu af !

Bromfietsrijbewijs

Om op een bromfiets, snorfiets, brommer of brommobiel rond te rijden moet je niet alleen minimaal 16 jaar oud zijn, maar ook beschikken over een geldig rijbewijs.

Dit mag ook een motorrijbewijs of een autorijbewijs zijn; heb je dat (nog) niet, dan zul je een bromfietsrijbewijs (categorie AM) moeten hebben.

De brommobiel

Hij lijkt qua uiterlijk erg op een kleine auto, maar volgens de wet moet hij technisch gezien als een brommer worden beschouwd: de brommobiel.

Simpel gezegd gaat het om een bromfiets met meer dan twee wielen (gewoonlijk zijn het er vier) die voorzien is van een (meestal gesloten) carrosserie.

goedkoopste brommerverzekering

WA bromfietsverzekering

De goedkoopste bromfietsverzekering is de WA bromfietsverzekering. Dit is de minimale verzekering bromfiets die je moet afsluiten als bromfietsbezitter en deze verzekering vergoedt enkel de schade aan derden. Als je zelf schade oploopt, krijg je dus niets vergoed. Dit is de ideale verzekering als je een goedkope bromfiets hebt aangeschaft.

Een WA beperkt casco en een WA casco bromfietsverzekering vergoeden dan wel de schade aan je bromfiets in sommige gevallen, maar dit bedrag zal toch niet zo hoog zijn als je een goedkope bromfiets bezit. De premie die je echter moet betalen ligt wel een stuk hoger, waardoor je geen waarde krijgt voor je geld.

Beperkt casco bromfietsverzekering

Een goedkope bromfietsverzekering die iets duurder is dan de WA verzekering is de WA beperkt casco bromfietsverzekering. Deze verzekering dekt schade aan derden en schade in bepaalde situaties (weersomstandigheden, diefstal, brand). De schade die je oploopt bij een ongeval wordt niet vergoedt.

Allrisk bromfiets verzekeren

Als je een dure bromfiets hebt aangeschaft, kun je er het beste voor kiezen voor All Risk verzekering. Dit noemen we ook wel een WA casco verzekering. Alle schade die je veroorzaakt wordt dan vergoedt. Alleen als er sprake is van opzet of verboden middelen keert de verzekeraar geen schadevergoeding uit. Een WA casco verzekering is de duurste verzekering.

bromfietsverzekering