Vervoer

Vervoer verzekering vergelijken

Bereken & vergelijk zelf de premies voor uw motorvoertuig verzekeringen. Sluit uw polis direct af of ontvang de offerte per e-mail. Gratis Schadehulp is bij ons nog steeds standaard!

Waarom een vervoer verzekering?

In de Nederlandse wet (WAM) is vastgelegd dat je een motorvoertuig dient te verzekeren voor schade die je derden kunt toebrengen. Of je nou een auto, een bromfiets of een motor koopt; het voertuig dient (per datum tenaamstelling) direct verzekerd te worden voor Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.). Deze wet is in het leven geroepen om slachtoffers van een verkeersongeval, veroorzaakt door een gemotoriseerd voertuig, te beschermen.

dekkingen

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, moet je kiezen welke dekking je wilt. Er zijn drie verschillende dekkingen waaruit je kunt kiezen: WA verzekering, WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Je mag zelf weten welke dekking je kiest. De keuze hangt meestal af van het bouwjaar en de dagwaarde van je auto.

Vervoerverzekeringen berekenen

Wil je minder premie betalen voor je vervoer verzekering, dan begin je ook met zo’n vergelijking. Je kunt je polis verder goedkoper maken door een hoger eigen risico te nemen. Of door een lagere dekking af te sluiten. Een volledig cascodekking is duur, en voor auto’s vanaf zo’n zeven jaar oud eigenlijk niet meer rendabel. Daarbij is het de vraag wat je terugkrijgt voor de auto als je deze total loss rijdt, en dat af te zetten tegen de premie die je er extra voor betaalt.

Goedkope autoverzekering houden

Belangrijk om je vervoer verzekering ook goedkoop te houden, is om geen schade te claimen. De premie wordt bepaald volgens een bonus-malussysteem. Schadevrij rijden wordt daarbij beloond met een steeds verder groeiende korting op de premie. Een schadeclaim zorgt ervoor dat je ‘terugvalt’ op de ladder. Dan ga je daarna meer premie betalen. Bij kleine schades is het soms verstandiger om die voor eigen rekening te nemen, dan die te claimen. De gevolgen van de terugval zijn dan groter dan het geclaimde schadebedrag.
vervoer