fietsverzekering

Fietsverzekering

Een aanrijding, diefstal of een andere beschadiging gebeurd sneller dan je denkt. Op dat moment kunnen de kosten voor het herstellen of het overnieuw aanschaffen van een fiets erg duur zijn. Door een fietsverzekering af te sluiten dek je je hiervoor in. Een fietsverzekering kan op elke fiets, zelfs op een elektrische fiets! Ook als u een tweedehands fiets heeft aangeschaft is het mogelijk deze te verzekeren.

Dekkingen fietsverzekering

Diefstal

Deze dekking keert alleen uit bij diefstal. Hierbij kunt u meestal kiezen tussen een uitkering in geld of een nieuwe fiets.

Diefstal + Beschadiging

Deze dekking vergoedt, naast diefstal, ook schade aan de eigen fiets. Hierbij kunt u denken aan schade ontstaan door gebeurtenissen zoals een verkeersongeval, brand, ontploffing en blikseminslag.

Bij veel verzekeraars kunt u kiezen voor een nieuwwaarderegeling (meestal 3 jaar) of op basis van afschrijving (1% of 2% per maand). Let op: de fietsverzekering dekt alleen schade aan uw eigen fiets en niet de schade die u toebrengt aan anderen. Dat risico is namelijk gedekt met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren.

Voordelen fietsverzekering

Voor alle soorten fietsen, ook voor ATB’s, racefietsen en hybrides

Met de Fietsverzekering kunt u alle soorten fietsen verzekeren. Dus niet alleen uw damesfiets, omafiets of herenfiets, maar ook uw ATB, citybike, mountainbike, racefiets of hybride. Wij gaan er vanuit dat u uw fiets ’s nachts binnen zet en dat u de eerste eigenaar bent.

De fietsverzekering kan worden afgesloten voor fietsen met een nieuwwaarde van ten hoogste € 3.000,-.

Uitkering

In het eerste jaar wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd. Na het eerste jaar daalt het bedrag elke maand een beetje. Is de schade te repareren, dan krijgt u de reparatiekosten vergoed.

fietsverzekering