Recreatie

recreatieverzekering

Recreatieverzekering

Welke recreatieverzekering er zijn en wat ze inhouden

Het zijn verzekeringen voor vakantie of vrije tijd. De volgende verzekeringen vallen onder de recreatieverzekering:

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Verzekering voor recreatie-uitrusting
  • Caravanverzekering
  • Pleziervaartuig verzekering
  • Zeilplank verzekering

Reisverzekering

Een reisverzekering is vooral bedoeld voor een verzekering voor gebeurtenissen of ongevallen die gebeuren tijdens de vakantie. Je hebt een doorlopende reisverzekering (als je vaak op vakantie gaat) en een aflopende reisverzekering (deze is een bepaalde tijd geldig dus voor mensen die weinig op vakantie gaan

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is een recreatieverzekering waarmee je je vakantie voor of tijdens de reis kunt annuleren. Ook hier kan je kiezen voor een doorlopende of een aflopende verzekering. Hier moet wel een goede reden voor zijn die vermeld staat in de polis. Een reden van ik vind het niet zo leuk of het valt me tegen, werkt niet. Het gaat hier om een ongeval of ziekte bij mensen op de reis of bij mensen thuis.

Verzekering voor recreatie-uitrusting

Bij deze recreatieverzekering moet je denken aan een verzekering voor bijvoorbeeld je golfclubs. Het gaat om speciale uitrusting die je gebruikt op je vakantie. Verlies, diefstal of beschadiging aan de uitrusting zijn allemaal gedekt. Is de uitrusting ouder dan 2 jaar dan wordt de dagwaarde vergoed, anders wordt de nieuwwaarde vergoed.

Caravanverzekering

Bij een caravanverzekering kan je zoals de naam al aangeeft een recreatieverzekering afsluiten voor je caravan of stacaravan. De caravan en de voortent en bij de stacaravan is dat de aanbouw zijn verzekerd voor alle zaken die van buitenaf komen (diefstal, hagel, explosie, brand en storm).

Pleziervaartuig verzekering

Bij pleziervaartuigen gaat het voornamelijk om zeilboten, motorboten met een maximumsnelheid van 30km per uur en vaartuigen die harder gaan dan 30km per uur. Net als bij een autoverzekering ontvang je korting als je een jaar schadevrij vaart.

Zeilplank verzekering

Bij een zeilplank verzekering geeft dekking voor je wetsuit, de plank en het zeil. Verder is aansprakelijk ook verzekerd door middel van deze verzekering. Je kan tijdens het zeilen een ander letsel aanbrengen als je tegen een ander aanvaart.