negatieve schadevrije jaren

Negatieve schadevrije jaren autoverzekering

Vele vragen zich af of je met negatieve schadevrije jaren nog een autoverzekering kunt afsluiten.

Wanneer je een negatief aantal schadevrije jaren hebt, bevind je je in een zogenaamde malus situatie. Dit is van invloed zijn bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Indien je een malus registratie hebt, is het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om een auto verzekering bij een andere verzekeraar aan te vragen.

Je betaalt een hoge toeslag premie bij je huidige verzekeraar en een nieuwe verzekeraar wil je niet accepteren door de negatieve schadevrije jaren.

Alleen Rialto Verzekeringen hanteert een andere vorm van acceptatie. Deze verzekeraar kan uw auto waarschijnlijk wel verzekeren als u een malus registratie heeft.

U kunt dus niet zelf direct bij Rialto een offerte aanvragen. Wij , uw tussenpersoon – kan dat wel

Bonus-malussysteem

In het bonus-malussysteem staan de begrippen ‘bonus’ (goed) en ‘malus’ (slecht) centraal.

Een verzekeringsnemer kan door schadevrije jaren (bonus) een kortingspercentage op de premie krijgen en door schade jaren een procentuele toeslag (malus).
Wanneer iemand veel schade geleden heeft in een korte tijd, kunnen er negatieve schadevrije jaren optreden, bijvoorbeeld -2 schadevrije jaren of -5 schadevrije jaren.

Je hebt dan minder dan nul schadevrije jaren en er is sprake van een zogenaamde malus registratie.

Roy-data registreert negatieve schadevrije jaren

Een royementsverklaring is een verklaring die door de vorige verzekeraar afgegeven wordt aan het zogenaamde Roy-data, een database met royementsverklaringen.

Daarnaast wordt de royementsverklaring geregistreerd wordt bij het centrale meldpunt van verzekeraars, het FISH (Fraude en Informatiesysteem Holland). Verzekeringsmaatschappijen kunnen je malus registratie eenvoudig achterhalen.

Een autoverzekering afsluiten met negatieve schadevrije jaren kan een lastige opgave zijn, verzekeringsmaatschappijen accepteren je aanvraag in een dergelijk geval namelijk niet zo snel.

Negatieve schadevrije jaren en een autoverzekering afsluiten

Hoewel een autoverzekering afsluiten met een malus registratie erg lastig kan zijn, is het niet onmogelijk. Woudagroep.nl heeft bijvoorbeeld de zogenaamde Auto Perspectief Polis, een autoverzekering speciaal voor mensen met een malus registratie.

Ook Rialto Verzekeringen biedt autoverzekeringen aan mensen met een flink schadeverleden. Rialto heeft namelijk ruimere acceptatienormen dan andere autoverzekeraars.

Rialto Verzekeringen hecht veel waarde aan eerlijkheid van haar verzekeringsnemers, wanneer je onjuiste gegevens verstrekt wordt je aanvraag geweigerd.

negatieve schadevrije jaren