beste autoverzekering

beste autoverzekering

De beste autoverzekering

De beste autoverzekering afsluiten doe je in 3 stappen. Na het afsluiten van je autoverzekering kun je direct verzekerd de weg op met je auto. Het afsluiten van de beste autoverzekering begint met het invullen van je kenteken in stap 1. Aan de hand daarvan worden automatisch je autogegevens ingevuld. Op basis daarvan kun je in stap 2 de autoverzekeringen vergelijken. Nadat je een keuze hebt gemaakt kun je in stap 3 de goedkoopste autoverzekering afsluiten.

Kan ik direct verzekerd op weg?

Na het afsluiten van je autoverzekering ontvang je vaak direct een dekkingsbevestiging. Dan kun je meteen verzekerd op weg.

Nieuwwaarde beste autoverzekering

De nieuwwaarderegeling speelt een rol als er sprake is van totaalverlies (bijvoorbeeld door een ongeluk of door diefstal) van een nieuwe auto. Gedurende een bepaalde periode krijg je dan de nieuwwaarde van de auto vergoed: het benodigde bedrag om dezelfde of een gelijkwaardige auto aan te schaffen. De ene verzekeraar neemt hierbij de nieuwwaarde (het bedrag waarvoor de auto in de catalogus staat) als uitgangspunt. Andere verzekeraars baseren zich echter op het bedrag dat bij aanschaf is betaald. Deze aanschafwaarde is vrijwel altijd lager dan de nieuwwaarde. De nieuwwaarde en cataloguswaarde zijn doorgaans aan elkaar gelijk, behalve als de auto niet meer nieuw leverbaar is.

Terugkomen op je claim

De meeste autoverzekeraars bieden de mogelijkheid om de schade eerst te claimen en er daarna op terug te komen. Dit is omdat een berekening vooraf lastig is te maken. Je kunt dus alsnog besluiten de schade niet te claimen en het schadebedrag zelf te betalen. De bedenktermijn duurt in de regel 12 maanden. De verzekeraar betaalt dan de teveel betaalde premie terug en herstelt bovendien het aantal schadevrije jaren met bijbehorende lagere premie.

Eigen risico autoverzekering

Bijna alle autoverzekeraars hanteren bij cascoschade een eigen risico. De hoogte daarvan hangt onder meer af van de schadeoorzaak, de beveiliging, de waarde van de auto, leeftijd van de bestuurder en het betrokken reparatiebedrijf. Een aantal verzekeraars hanteert geen of een lager eigen risico als je de schade aan je auto laat herstellen bij een door de maatschappij aangewezen schadeherstelbedrijf. Voor een WA-schade geldt in de regel geen eigen risico.