Schade inzittenden verzekering

goedkope auto verzekering

Online autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Schade inzittenden verzekering

Schade inzittenden verzekering

De schade inzittenden verzekering vergoedt de schade die de bestuurder en inzittend>en in jouw auto hebben door een ongeval.

De verzekeraar kijkt niet naar wie schuldig is aan het ongeval. Wil je er honderd procent zeker van zijn dat de inzittenden in je auto onder alle omstandigheden hun schade vergoed krijgen?

Dan kies je voor de schade inzittenden verzekering. Schade regel je bij deze verzekering met je eigen verzekeraar. Je bent dus niet afhankelijk van een aansprakelijkheidsverzekeraar van een andere partij.

Schadeverzekering inzittenden

Met deze verzekering ben je gedekt voor:

 • materiële schade,
 • letselschade,
 • ‘gevolgschade’, zoals:
  – schade aan kleding en bagage;
  – medische kosten;
  – inkomstenverlies door het letsel;
  – een eventuele tijdelijke hulp in de huishouding.

Vaak is op de polis ook smartengeld meeverzekerd. Ook de bestuurder zelf valt onder de dekking.

Niet verzekerd

Je bent niet verzekerd voor schade aan het voertuig zelf. Die schade wordt vergoed door een (beperkte) casco verzekering.

Wat is verzekerd?

Een schade ­verzekering Inzittenden keert uit aan de passagier en verhaalt de schade op de WA-­verzekering van de schuldige partij.

Ook wanneer er niemand schuld heeft of wanneer de schuldige partij niet verzekerd is, keert de Schade ­verzekering Inzittenden uit voor de passagiers.

Een schade inzittenden verzekering vergoedt daarentegen de werkelijk geleden schade.

Als uw passagier in een rolstoel belandt en een vergoeding van € 2250.000 nodig is, dan keert de verzekeringsmaatschappij ook daadwerkelijk € 2250.000 uit

Omdat er veel verschil zit tussen een goedkope autoverzekering en een dure autoverzekering is het verstandig om te vergelijken.

Bekijk nu welke verzekering voor jou de beste keuze is: