buitenlands rijbewijs

goedkope auto verzekering

Online autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

buitenlands rijbewijs

Is mijn buitenlandse rijbewijs geldig in Nederland ?

Wilt u in Nederland aan het verkeer deelnemen met een motorvoertuig? Dan heeft u een geldig buitenlands rijbewijs nodig. Gaat u in Nederland wonen, dan moet u zorgen voor een Nederlands rijbewijs.

Tijdelijk verblijf in Nederland met buitenlands rijbewijs

Neemt u aan het verkeer deel terwijl u tijdelijk in Nederland verblijft? Bijvoorbeeld tijdens uw vakantie? Dan moet u een geldig buitenlands rijbewijs hebben.
Wonen in Nederland met buitenlands rijbewijs
Komt u in Nederland wonen, dan kunt u nog een bepaalde periode gebruik maken van uw geldige buitenlandse rijbewijs. Deze periode is afhankelijk van het land waar u het rijbewijs heeft gehaald. Na deze overgangsperiode moet u een Nederlands rijbewijs hebben.

Rijbewijs afgegeven in de EU, Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein of IJsland

Is uw rijbewijs afgegeven in een land van de EU, Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein of IJsland? En is uw rijbewijs afgegeven voor 19 januari 2013? Dan kunt u hiermee in Nederland rijden zolang uw rijbewijs geldig is, tot maximaal 10 jaar na afgifte van uw rijbewijs. Is uw rijbewijs ouder dan 9 jaar? Dan mag u nog 2 jaar in Nederland blijven rijden met uw rijbewijs. Dit is gerekend vanaf de datum van inschrijving in een Nederlandse gemeente.

Met een rijbewijs afgegeven na 19 januari 2013 mag u in Nederland rijden zolang uw rijbewijs geldig is, tot maximaal 15 jaar na afgifte.

Rijbewijs afgegeven buiten de EU, Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein of IJsland

Is uw rijbewijs afgegeven in een ander land dan een EU-lidstaat, Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein of IJsland? Of op het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden? Dan kunt u uw rijbewijs nog tot 185 dagen na vestiging in Nederland gebruiken. Binnen die 185 dagen moet u zorgen voor een Nederlands rijbewijs.