autoverzekering buitenland

goedkope auto verzekering

Online autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

autoverzekering buitenland

autoverzekering buitenland

Is mijn autoverzekering geldig in het buitenland ?

Ja, de autoverzekering is ook geldig in het buitenland. Van uw verzekeraar krijgt u elk jaar een groene kaart. Op de achterkant hiervan staat vermeld in welke landen de verzekering geldig is. Ook kunt u met de groene kaart in het buitenland aantonen dat u verzekerd bent. Uiteraard dient uw motorrijtuigpolis dan wel geldig te zijn.

Aparte verzekering

Voor landen die doorgehaald zijn op de groene kaart of zelfs daarop niet voorkomen, geldt de verzekering niet. U moet dan een aparte verzekering aan de grens van het te bezoeken of het door te rijden land aanschaffen

Heb ik recht op vervangend vervoer ?

Autopech in het buitenland. Als het u overkomt, dan kunt u maar beter weten waar u recht op heeft. Heeft u een reisverzekering? Raadpleeg dan de polisvoorwaarden om te kijken of u aanspraak kan maken op vervangend vervoer. Bent u lid van de ANWB? Ook in dit geval kunt u recht hebben op vervangend vervoer. Neemt u bij autopech in ieder geval altijd ter plaatse contact op met uw reis- of autoverzekeraar.

Groene kaart

Bij het afsluiten van een autoverzekering, krijg je altijd een groene kaart van je autoverzekeraar. Hier staat op in welke landen je autoverzekering dekking biedt.  Binnen de Europese Unie is het niet meer verplicht om je groene kaart altijd bij je te hebben , maar het is wel handig om hem mee te nemen. De groene kaart is namelijk een internationaal verzekeringsbewijs. Ook staat er veel praktische informatie op, zoals de telefoonnummers die je moet bellen bij een ongeluk, ruitbreuk, pech of diefstal. En er staat een samenvatting op van de belangrijkste verzekeringsgegevens. Neem je groene kaart dus altijd mee op vakantie.