unive autoverzekering

Unive autoverzekering

Op het gebied van autoverzekeringen biedt Unive autoverzekering aan (WA, WA beperkt casco en WA volledig casco/all risk).

Univé is een coöperatieve verzekeraar die werkt als vereniging zonder winstoogmerk. Klanten van Univé zijn in de meeste gevallen ook lid van de vereniging.

Naast de hoofdvestiging in Assen kent Univé een netwerk van 22 zelfstandige regionale afdelingen met in totaal circa 150 vestigingen. Zowel de centrale organisatie als de regionale kantoren hebben ieder een eigen directie (van het verzekeringsbedrijf) en een bestuur (van de vereniging). De regionale vestigingen zijn onderlinge waarborgmaatschappijen die regionaal opereren en de unive autoverzekering voeren.

Univé is het resultaat van een groot aantal fusies. Het huidige bedrijf bestaat sinds 1991. In dat jaar zijn de voormalige coöperaties DLG te Assen, NOVO te Zwolle en Ziekenfonds Noord-Holland te Alkmaar gefuseerd. De regionale Univé-kantoren hebben een veel langere geschiedenis. Het oudste is opgericht in 1794 in Winsum (Onderlinge Waarborgmaatschappij Univé Noord Groningen B.A).

Vanaf 1996 is Univé met een eigen website aanwezig op internet. In 1997 werd de eerste online verzekering afgesloten, een bromfietspolis.

In mei 2007 is Univé gefuseerd met VGZ, IZA Zorgverzekeraar en Trias tot Uvit. De naam Uvit staat voor Univé, VGZ, IZA, Trias. Per 31 december 2011 is UVIT opgesplitst in een zorgbedrijf onder de naam Coöperatie VGZ U.A. en een schadebedrijf onder de naam Coöperatie Univé U.A.

autoverzekering opzeggen

Unive opzeggen of overstappen? Er zijn regels verbonden aan het opzeggen, afsluiten en verlengen van autoverzekeringen. In principe kunt u uw schadeverzekering na 1 jaar op elk moment opzeggen. U heeft wel een opzegtermijn van 1 maand.
WANNEER MAG JE JE AUTOVERZEKERING OPZEGGEN?
Er zijn een aantal situaties waarin je je autoverzekering kan opzeggen:

  • Je hebt je auto verkocht
  • Unive heeft de premie voor alle klanten verhoogd
  • Unive heeft de voorwaarden voor alle klanten veranderd

POLISBEDENKTIJD
Na het afsluiten van een Univé verzekering heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Bent u niet tevreden over de polis, dan kunt u binnen 14 dagen uw verzekering kosteloos opzeggen.
Hiervoor kent Univé het begrip ‘polisbedenktijd’: nadat u de verzekering heeft afgesloten, ontvangt u uw polis en de voorwaarden thuis. Bent u daarover niet tevreden, dan kunt u die binnen 14 dagen terugsturen. U bent dan niet verzekerd en Unive brengt u niets in rekening.
AANVULLENDE AUTOVERZEKERINGEN
Ook de autoverzekering van Unive kent net als de Autoverzekeraar.nl aanvullende verzekeringen. U bepaalt zelf hoe compleet u verzekert bent met de volgende aanvullende dekkingen:

  • Inzittendenverzekering
  • Verkeersrechtshulp
  • Univé Pechhulp
  • Inzittendenverzekering

Producten en diensten van Unive

Univé biedt diensten voor zakelijke en particuliere klanten. Elke regionale Univé is zelfstandig brandverzekeraar en treedt op als tussenpersoon voor de centrale verzekeringsmaatschappij N.V.

Univé Schade. Daarnaast verkopen de regionale kantoren ook andere financiële producten, zoals levensverzekeringen en hypotheken. Sommige regionale Univé’s werken samen met makelaars. Univé heeft daarvoor ook een eigen makelaarformule ontwikkeld.

Univé Expertise Services (UES)

Compander was het expertisebedrijf dat in 2004 door Univé werd opgericht en schade-expertises uitvoerde voor brand- en autoschade. Na kritiek van de televisieprogramma’s Zembla en TROS Radar in respectievelijk 2009 en 2011 besloot Univé de bedrijfsnaam per 1 januari 2012 te wijzigen in Univé Expertise Services.

De kritiek ging over dat het bedrijf niet onafhankelijk zou opereren, waardoor verzekerden gedupeerd zouden zijn. De organisatie ging zich nu alleen nog op de Univé-organisatie richten en niet meer op externe opdrachtgevers.

In oktober 2013 werden de bedrijfsactiviteiten van Univé Expertise Services beëindigd. Een deel van de activiteiten werd geïntegreerd binnen het schadebedrijf van Univé, een ander deel werd overgedragen aan CED.

Stichting Univé Rechtshulp

Stichting Univé Rechtshulp (SUR) te Assen is opgericht als uitvoeringsorgaan voor rechtsbijstandverzekeringen. SUR is tevens eigendom van Univé.

unive autoverzekering