Reaal autoverzekering

Reaal verzekeringen

Op het gebied van autoverzekeringen biedt REAAL autoverzekering aan (WA, WA beperkt casco en WA volledig casco/all risk).

Het is mogelijk om via Woudagroep.nl een autoverzekering van Reaal af te sluiten.

Reaal autoverzekering

Auto verzekeren? Uitstekende dekking? Snelle schadeafhandeling? Vervangende auto bij schade? Dan is REAAL autoverzekering de verzekering die bij u past.

REAAL

is een Nederlandse verzekeraar met een compleet aanbod van flexibele en betrouwbare verzekeringsproducten voor particuliere en zakelijke klanten. Hierbij streeft REAAL steeds naar productleiderschap door innovatieve producten en een uitstekende administratieve afhandeling.

REAAL heeft een lange geschiedenis, die nauw verbonden is met de sociaaldemocratie en de arbeidersbeweging. De wortels van het bedrijf liggen bij 2 verzekeringsmaatschappijen, die begin vorige eeuw worden opgericht:De Centrale (1904) en Concordia (1907). Beide zijn eigendom van de vakbeweging. Gebeurt niet vaak bij maatschappijen.

De Centrale is in handen van het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) en Concordia maakt deel uit van het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV). Vanuit hun ideële achtergrond stellen de twee verzekeraars jaarlijks allebei een deel van de winst beschikbaar om de positie van de arbeidersklasse te verbeteren.

Krachten bundelen van maatschappijen

In 1982 gaan het NVV en het NKV samen op in het FNV. De fusie van de 2 vakorganisaties leidt ertoe dat ook De Centrale en Concordia naar elkaar toegroeien en hun krachten bundelen. Samen met de Algemene Spaarbank voor Nederland (ASN) , de Centrale Volksbank (CVB) en de Hollandse Koopmansbank richten zij in augustus 1990 de Reaal Groep op. Twee jaar later neemt Reaal z’n intrek in het huidige hoofdkantoor in Utrecht naast de Jaarbeurs.

De nieuwe Reaal Groep heeft de wind mee. Tussen 1990 en 1997 groeit Reaal aanzienlijk, onder andere door de overname van Proteq en Hooge Huys Verzekeringen. Het merk ‘Reaal’ krijgt al snel een grote naamsbekendheid, mede dankzij de populaire reclamespotjes met acteur Rijk de Gooyer (‘Foutje, bedankt!’) en de slogan ‘Reaal regelt ’t allemaal’.

In de jaren 90 ondergaat de financiële sector een aardverschuiving. Banken en verzekeraars en maatschappijen, tot voorheen strikt gescheiden werelden, klonteren samen. Reaal blijft niet achter, maar fuseert in 1997 met SNS Groep. Er ontstaat de Reaal autoverzekering. Dit bankbedrijf is ontstaan uit een fusie van een aantal regionale (bonds)spaarbanken in Midden- Noord en Oost-Nederland. Door die achtergrond, en hun directe betrokkenheid bij de lokale samenleving, passen Reaal en SNS uitstekend bij elkaar. De nieuwe bankverzekeraar krijgt de naam SNS REAAL

Na het ontstaan van SNS REAAL breekt een periode aan waarin de interne organisatie veel aandacht vraagt. Om het nieuwe concern klaar te maken voor de toekomst, vinden diverse maatschappijen en herschikkingen plaats. Om strategische redenen wordt de naam van REAAL in 2000 veranderd in Hooge Huys . Vanaf dat moment – tot op de dag van vandaag – worden de producten van REAAL alleen nog verkocht via de onafhankelijke financieel adviseur. Na 4 jaar wordt de naamswijziging teruggedraaid en heet REAAL weer gewoon REAAL.

Aan het begin van de 21e eeuw verstevigt REAAL de positie op de Nederlandse verzekeringsmarkt, onder meer door de overname (en samenvoeging) van Nieuwe Hollandse Lloyd en Zürich Nederland. In 2007 wordt REAAL uitgeroepen tot de beste pensioenverzekeraar van Nederland. In dat zelfde jaar koopt REAAL AXA Nederland en Winterthur, een jaar later volgt de overname van Zwitserleven. Hierdoor behoort REAAL in één klap tot één van de grootste reaal autoverzekering verzekeraars in Nederland.

Reaal autoverzekering