ohra autoverzekering

Ohra autoverzekering

Op het gebied van autoverzekeringen biedt Ohra autoverzekering aan (WA, WA beperkt casco en WA volledig casco/all risk).

OHRA is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die deel uitmaakt van de Delta Lloyd Groep. OHRA is opgericht in 1925 en de afkorting staat voor: Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren.

In 1994 fuseerde OHRA met Nuts. In 1999 fuseerde het nieuwe bedrijf Nuts OHRA Beheer met Delta Lloyd tot Delta Lloyd Nuts OHRA. Sinds 2002 noemt het concern zich Delta Lloyd Groep.

Diverse onderdelen van Ohra zijn geïntegreerd in overeenkomstige onderdelen van Delta Lloyd. Zo is bijvoorbeeld OHRA Levensverzekeringen nu een handelsnaam van Delta Lloyd Levensverzekeringen N.V.

OHRA is van oudsher een direct writer. Binnen de Delta Lloyd groep bedient OHRA het directe kanaal. De klant kan bij OHRA rechtstreeks de Ohra autoverzekering , verzekeringen en financiële diensten afsluiten, via de telefoon, internet en de post.

Ohra Zorgverzekeringen N.V. en Ohra Ziektekostenverzekeringen N.V. behoren sinds 2009 tot de CZ Groep. Delta Lloyd verzorgt onder de naam OHRA nog wel de klantcontacten, maar is niet meer de risicodrager op deze polissen.

Bij de rechtsbijstandverzekeringen van OHRA/Delta Lloyd Schadeverzekering N.V. wordt de rechtsbijstand uitgevoerd door DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V.

Over Ohra

OHRA is al meer dan 80 jaar een gezonde Nederlandse verzekeringsmaatschappij. OHRA werd in 1925 opgericht als de Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren. Op dit moment heeft OHRA als totaalverzekeraar ruim 800.000 klanten.

OHRA is een verzekeringsmaatschappij die rechtstreeks met de klant zaken doet. Dus zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Zij zijn onderdeel van de Delta Lloyd Groep.

Voor het segment Schade was 2013 een turbulent jaar. Het moeilijke economische klimaat eiste zijn tol op zowel de zakelijke als de particuliere verzekeringsmarkt en met name voor woning-, auto- en
transportverzekeringen. Toch bleef het bruto premie-inkomen stabiel op € 1,4 miljard en verbeterde de winstgevendheid. Dit was grotendeels te danken aan de voortzetting van een programma gericht
op het intensiveren van de claimbeheersing en aan tariefaanpassingen en kostenbesparingen.

ohra autoverzekering