Interpolis autoverzekering

Wil je een autoverzekering afsluiten? Dan moet je met een aantal factoren rekening houden.

Bij de Interpolis autoverzekering heb je de keuze uit drie verzekeringen: WA, WA+ Beperkt Casco en All Risk autoverzekering ook wel de Volledig Casco genoemd.

De WA dekking is wettelijk geregeld en daarmee is schade aan anderen gedekt. Schade aan de eigen auto regel je met WA+ Beperkt Casco en WA+ Volledig Casco.

Samen met Achmea maakt Interpolis deel uit van Eureko, een Europese verzekeringsgroep met een leidende positie in de Nederlandse Interpolis autoverzekering verzekeringsmarkt.

Interpolis verzekeringen

Interpolis is behalve op de Nederlandse markt ook actief in Ierland en Luxemburg.

De Rabobank Groep is een financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag met een zeer breed aanbod van financiële diensten en producten.

Zij vindt haar oorsprong in de lokale kredietcoöperaties die ruim honderd jaar geleden in Nederland werden opgericht door ondernemende mensen die nagenoeg geen toegang hadden tot de kapitaalmarkt.
De lokale Rabo banken die hieruit zijn voortgekomen, hebben een lange traditie in de agrarische sector en het midden- en kleinbedrijf.

Rabobank

De Rabobank Groep is de aanduiding voor meerdere rechtspersonen die via lidmaatschap (coöperaties) of eigendom (vennootschappen) aan elkaar zijn gerelateerd. Het gaat om de 129 zelfstandige Rabobanken (stand per december 2013), verspreid over heel Nederland, de centrale coöperatie Rabobank Nederland en de dochterbedrijven die Rabobank Nederland in haar portfolio heeft.

Interpolis autoverzekering vergelijken

Ten eerste loont verzekeringen vergelijken. Ten tweede is het nog nooit zo gemakkelijk geweest. Onze nieuwste software vergelijkt ruim 125 autoverzekeringen.

Interpolis is in 1969 ontstaan uit een fusie van levensverzekeringsmaatschappij BTL en vier onderlinge schadeverzekeringsmaatschappijen: ABTB uit Arnhem, LLTB te Roermond, LTB in Leiden en NCB in Tilburg (onderdelen van de gewestelijke standsorganisaties van de Katholieke Nederlandse Boeren- en Tuindersbond, KNBTB).

In 1969 richtte Interpolis ook samen met de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank – een voorganger van de Rabobank – de financieringsmaatschappij De Lage Landen op. Deze organisatie is vandaag nog altijd onderdeel van de Rabobank.

Hierna volgden drie fusies; met Hagelunie (1972), De Twaalf Gewesten (1985) en Sterpolis (1993). In 1990 werden fusies tussen banken en verzekeraars mogelijk waarna Rabobank bijna alle aandelen van Interpolis verwierf, inclusief de Interpolis autoverzekering. De standsorganisaties, verenigd in de KNBTB, hielden tot 2000 zeggenschap. Na de fusie met Commit Arbo (2000) en overname van Relan (2001) richt Interpolis zich, behalve op verzekeren en de Interpolis autoverzekering, ook op het aanbieden van toekomstvoorzieningen en werknemers inzetbaarheid.

In 2005 fuseerde Interpolis met Achmea. De Rabobank ruilde Interpolis in tegen 37% van de aandelen, thans 29%. Met de fusie behoort Interpolis tot de grootste verzekeringsgroep , met de Interpolis autoverzekering , van Nederland.

interpolis autoverzekering