Hema autoverzekering

Hema autoverzekering

Op het gebied van autoverzekeringen biedt hema autoverzekering aan (WA, WA beperkt casco en WA volledig casco/all risk).

De HEMA is een Nederlands warenhuis met vestigingen in Nederland , met de hema autoverzekering, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje en sinds juni 2014 Engeland.

Het was tot juli 2007 onderdeel van Maxeda (waar ook Vroom & Dreesmann, Praxis en de Bijenkorf onder vielen) maar werd verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital.

Het warenhuis kenmerkt zich door het aanbod van producten voor dagelijks gebruik en een assortiment dat vrijwel geheel speciaal voor de HEMA geproduceerd is , naast de hema autoverzekering.

Op 1 juni 2007 werd HEMA voor ruim € 1,1 miljard verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Lion Capital is onder andere eigenaar van frisdrankmaker Orangina, lingerieketen La Senza en ontbijtgranenfabrikant Weetabix.

Op 9 september 2010 werd bekendgemaakt dat de eigenaar mogelijkheden onderzoekt om de HEMA te verkopen. Er heeft geen verkoop plaatsgevonden, dus vooralsnog blijft HEMA , inclusief de hema autoverzekering eigendom van Lion Capital.

HEMA heeft ongeveer 10.000 medewerkers, in 2011 werd het 600e filiaal geopend.

Op 4 januari 2014 werd bekendgemaakt dat HEMA uit gaat breiden naar Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De geschiedenis van Hema

Tot 1926 kwamen alleen de rijken in warenhuizen zoals de Bijenkorf. Alles was er duur en het personeel sprak Frans. Dit veranderde toen de H.E.M.A werd opgericht, naar voorbeeld van de succesvolle Woolworth-winkels in Amerika, de zogenaamde 5 & 10ct-stores.

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam werd opgericht door Leo Meyer en Arthur Isaac, directeuren-generaal van N.V. Magazijn De Bijenkorf. Op 4 november 1926 opende de eerste vestiging van de H.E.M.A haar deuren in de Kalverstraat in Amsterdam, een paar dagen later gevolgd door een tweede filiaal in de Oude Hoogstraat.

De H.E.M.A begon als een stuntwinkel. Alle spullen waren te koop tegen eenheidsprijzen van 25 en 50 cent. In 1928 werd het prijzenaanbod uitgebreid met bedragen als 10 cent, 75 cent en één gulden. Het verschil tussen de H.E.M.A en andere warenhuizen was verder dat van ieder artikel er slechts één soort was.

De H.E.M.A was een warenhuis voor iedereen. De H.E.M.A was goedkoop, praktisch en had een ruim assortiment. Het personeel bestond vooral uit ongehuwde vrouwen die, in witte bedrijfskleding, zo’n 75 uur per week werkten. Door de lage eenheidsprijzen werd de winkel lange tijd gezien als ‘armeluiswinkel’. Rijkere Nederlanders wilden niet in een H.E.M.A worden gezien. De afkorting HEMA werd door hen verbasterd tot ‘Hier Eet Men Afval’.

Na 1945 werd de H.E.M.A voortaan geschreven als HEMA. Ook liet men het systeem van de eenheidsprijzen los en kwamen er ook andere prijzen. In de jaren vijftig werd de HEMA een van de eerste franchiseorganisaties van Nederland. Pas in 1969 zou de psychologische en feitelijke barrière van producten boven de 100 gulden worden overschreden (met de Reactor boormachine). Omdat de kassa’s nog niet op zulke grote bedragen waren ingesteld moest het personeel twee bedragen aanslaan: fl.99,- en fl.1,-.

Met circa 250 ‘Aangesloten Bedrijven’ is HEMA nog altijd een van de grootste franchisegevers in het land. Begin jaren negentig opent HEMA de eerste winkels in België en de grote doorbraak kwam in 1997, toen er in één keer 20 nieuwe vestigingen, meestal in omgevormde vroegere Sarma-warenhuizen, werden geopend. Inmiddels is HEMA ook gevestigd in Duitsland met 10 winkels en in Luxemburg met winkels in Luxemburg-Stad, Mersch, Pommerloch en Schmiede. In Frankrijk werkt HEMA sinds 2006 op kleine schaal samen met Auchan onder de naam Little Extra. Daarnaast heeft HEMA sinds 23 januari 2009 zijn eerste echte filiaal in Frankrijk, namelijk in het winkelcentrum Créteil Soleil in de Parijse voorstad Créteil. Sinds begin jaren 90 is HEMA zich gaan onderscheiden in stijl door middel van eigenzinnig gebruik van kleuren, materialen, vormen en dessins en de hema autoverzekering.

Hema autoverzekering