FBTO autoverzekering

Fbto autoverzekering

Op het gebied van autoverzekeringen biedt fbto autoverzekering aan (WA, WA beperkt casco en WA all risk)

FBTO is een verzekeringsmaatschappij uit Leeuwarden.
Het kantoorgebouw is een ontwerp van de bekende Friese architect Abe Bonnema.

In de opbouwjaren na de Tweede Wereldoorlog wilden mensen hun geld veilig stellen. Ook in de agrarische sector.

In Friesland wordt in 1956 daarom de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge opgericht: FBTO.
FBTO is tegenwoordig onderdeel van Achmea, één van de grootste verzekeringsgroepen van Nederland.

De geschiedenis van FBTO

​1956 In de opbouwjaren na de Tweede Wereldoorlog wilden mensen hun geld veilig stellen. Zo ook in de agrarische sector. In Friesland wordt daarom de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge geboren: FBTO!

1963 FBTO heeft een primeur in Nederland: verzekeren zonder tussenkomst van derden. Oftewel: direct writing. Voor iedereen. Je hoeft inmiddels geen Friese boer of tuinder meer te zijn om je bij FBTO te kunnen verzekeren. Al snel verwelkomt FBTO de 25.000ste verzekerde!

1980 Opnieuw een primeur! Naast schadeverzekeringen kan de klant nu ook rechtstreeks andere verzekeringen afsluiten bij FBTO. De pers besteedt er uitgebreid aandacht aan. Het leek onmogelijk. “Niet als de verzekering eenvoudig, helder en overzichtelijk is”, is de reactie van FBTO.

1981 FBTO trekt met een speciale caravan het land in. Vol met voorlichtingsmateriaal over haar producten en diensten. Ook verschijnt de eerste tv-commercial: De Koorddanser. Al snel volgen er meer. Met Hans Otjes en later met Monique van de Ven.

1996 FBTO wordt 40! Een feestje waard. FBTO nodigt haar klanten uit voor het beroemde Russisch Staatscircus. Een groot succes! De belangstelling voor een ticket is zo groot dat telefooncentrales plat komen te liggen.

2001 Inmiddels is fbto.nl alweer zeven jaar in de lucht. In 2001 volgt MijnFBTO: een digitaal verzekeringsoverzicht. Direct zelf online je fbto autoverzekering en verzekeringen regelen. Waar en wanneer het jou uitkomt. Snel en makkelijk.

2011 Tijd voor een nieuwe look! Aansluitend op de nieuwe huisstijl krijgt ook fbto.nl een nieuw gezicht. De O staat centraal. Deze cirkel staat voor ieders eigen wereld. Leven zoals jij dat wilt. Verzekeren wat jij belangrijk vindt. En inmiddels zijn bijna een half miljoen klanten erg tevreden met FBTO. ​​​​

FBTO autoverzekering