asr autoverzekering

ASR autoverzekering

ASR Nederland is een Nederlandse verzekeringsgroep. De groep is indirect in handen van de Nederlandse Staat.
ASR Nederland voert de merken: a.s.r., de Amersfoortse, Europeesche verzekeringen, Ardanta en Ditzo en de ASR autoverzekering

De ASR verzekeringsgroep ontstond in 1997 nadat het concern Stad Rotterdam (bestaande uit de verzekeraars Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen) Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse overnam. De nieuwe naam ASR was een samenvoeging van Amersfoortse en Stad Rotterdam.

In 2000 nam de Fortis groep de ASR Verzekeringsgroep over. De verzekeringsactiviteiten van Fortis bestonden tot dat moment uit de verzekeraars Amev, Ardanta en Falcon.

De afkorting “ASR” bleef in stand om de verzekeringsactiviteiten aan te duiden, en stond nu voor AMEV en Stad Rotterdam. In 2003 voegde Fortis de verzekeraars AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend samen tot één nieuwe verzekeraar: Fortis ASR. Het Fortis onderdeel Fortis Verzekering Nederland N.V. bestond sindsdien uit Fortis ASR, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Falcon (waaronder ook Interlloyd en VSB-leven hoorden) en de ASR autoverzekering.

De geschiedenis van ASR

ASR is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor de asr autoverzekering en meerdere verzekeringen. Bij ASR werken ruim 4000 medewerkers en met een omzet van € 4,3 miljard behoort ASR tot de grootste verzekeraars van Nederland. ​

Met de merken a.s.r., Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo en de ASR autoverzekering biedt ASR een breed assortiment van financiële producten op het terrein van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie-, alsmede uitvaartverzekeringen en de ASR autoverzekering. Naast verzekeringsproducten biedt asr spaar- en beleggingsproducten en bankspaarproducten aan en is asr als belegger onder meer actief in vastgoedexploitatie en -ontwikkeling​.

Staat als aandeelhouder

Sinds 3 oktober 2008 is de Nederlandse Staat 100% aandeelhouder van asr De overheid heeft aangegeven dat dit tijdelijk is. De overheid wil voorkomen dat private instellingen, zoals asr, hun relatie met de overheid oneigenlijk gebruiken in de concurrentie met bijv. de asr autoverzekering.

Terugkeer naar de private markt

De minister van Financiën heeft in augustus 2013 de Tweede Kamer geïnformeerd over hoe hij de terugkeer van a.s.r. naar de private markt vorm wil geven. Hij kiest voor een tweesporenbeleid. Er worden twee opties open gehouden om de verkoop van a.s.r. te kunnen realiseren: een beursintroductie of het samengaan met een andere in de Nederlandse markt actieve verzekeraar.

asr autoverzekering