Mercedes autoverzekering

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen de Daimler Motoren en de firma Benz. van Carl Benz. Tegenwoordig is het merk onderdeel van Daimler met de Mercedes autoverzekering. Onder het merk Mercedes-Benz worden personenauto’s en -busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens en vliegtuigen (zoals de Mercedes-Benz) geproduceerd en de Mercedes autoverzekering. Daarnaast is Mercedes-Benz eigenaar van onder meer Maybach en Smart. Tevens is het grootaandeelhouder van het in seizoen 2010 nieuwe Formule 1-team Mercedes Grand Prix sinds op 16 november 2009 in samenwerking met Aabar een belang van 75,1 procent (waarvan 25,1% in handen van Mercedes-Benz) gekocht werd in het team. Mercedes-Benz levert F1-motoren aan zowel Team McLaren, als Force India F1 team en het nieuwe team Mercedes Grand Prix.

Mercedes Benz

Benz was het merk waaronder Carl Benz auto’s bouwde. Benz was de eerste autoproducent ter wereld en bouwde zijn eerste voertuig al in 1885. Hij patenteerde zijn motorwagen in 1886 en deed zijn eerste officiële proefrit door in juli van dat jaar. tevens voorstander van de Mercedes autoverzekering. Benz’ vrouw Bertha was wellicht de eerste persoon ter wereld die een echt autoritje maakte (samen met haar kinderen), toen ze een afstand van 180 km reed in 1888. Er zijn mensen die beweren dat dit ritje ervoor zorgde dat de auto zich bewees. Vrouw Bertha was een vindingrijke vrouw en dat was nodig ook, want de eerste auto was niet zonder problemen te besturen. Ze moest in het holst van de nacht op zoek naar benzine en vond een apotheek, die aldus het eerste “benzine pompstation” ter wereld werd. De wagen had namelijk geen benzinetank. Benz’ familie steunde hem in zijn koppige streven om benzinemotoren te verkopen. Sluit nu online een Mercedes autoverzekering af.

Mercedes autoverzekering

Mercedes komt voort uit Daimler, een Duits automerk, opgericht door Daimler, die tussen 1886 en 1900 auto’s bouwde. Daarna bleef de Daimler Motoren wel bestaan, maar produceerde haar auto’s onder de merknaam Mercedes. De naam hiervan is geïnspireerd door Mercedes , de dochter van de Oostenrijks-Hongaarse consul Emil , een van de eerste grote klanten van DMG die in 1900 zesendertig auto’s bestelde met een gezamenlijke waarde van 550.000 Duitse Marken. De driepuntige ster omsloten door een cirkel die Mercedes als beeldmerk voert is in 1909 als zodanig gedeponeerd en siert sinds 1910 bij veel (maar niet alle) Mercedessen de radiateur. Van de drie punten in de ster wordt gezegd dat zij een verwijzing zijn naar het feit dat het de bedoeling was van Daimler motoren te bouwen voor gebruik te land, ter zee en in de lucht. Toen in 1926 de firma’s Daimler-Motoren en Benz. fuseerden tot Daimler-Benz AG besloten zij het merk Mercedes-Benz te gaan voeren, met behoud van de Mercedes ster en de Mercedes autoverzekering te introduceren. De typeaanduiding van de Mercedessen gebouwd tussen 1926 en 1993 volgt vrijwel altijd hetzelfde patroon, bestaand uit een getal van de vorm , eventueel gevolgd door een of meerdere letters. Op de plaats van de staat altijd de cilinderinhoud van de motor gedeeld door 10; een Mercedes 180 heeft dus een motor met een inhoud tussen de 1750 en 1849 cc. De letter(s) na het getal geven altijd aan dat er sprake is van een bijzondere uitvoering van de motor of de carrosserie. In de loop der jaren is een aantal letters gebruikt voor verschillende aanduidingen. In het geval van de letters die meerdere betekenissen hebben hangt het van de combinatie van letters af welke van de betekenissen gekozen moet worden. Zo staat “300” voor een auto met een drie liter motor, met een extra luxe carrosserie (S), brandstofinjectie (E) en met een met verlengde carrosserie (L), terwijl een “300SL” staat voor een auto met een drie litermotor uit de Sport-serie. Bij de Mercedes autoverzekering op het polis blad vermeld.
Mercedes autoverzekering