auto verzekeren

Auto verzekeren verplicht ?

Elke auto, motor of ander motorrijtuig moet je tegen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekeren. Dat is wettelijke aansprakelijkheid.

Waarom WA auto verzekeren ?

Verkeersschade kan gauw in de papieren lopen. Denk aan zwaar letsel dat je aan een ander toebrengt.

Een WA-verzekering is daarom niet alleen verplicht, maar ook belangrijk. Het gaat namelijk al snel om bedragen die je normaal gesproken niet uit eigen zak kan betalen.

De wetgever eist daarom dat je als eigenaar van een motorrijtuig een WA-verzekering hebt, die de schade vergoedt die je aan anderen met de auto toebrengt.

auto regeling

Maar bij veel verzekeraars is het mogelijk een auto te verzekeren met een zogenaamde tweede gezinsauto regeling. Heb je schadevrije jaren opgebouwd met de eerste auto en ontvang je daardoor een korting op de premie, dan geldt met de regeling voor de tweede auto dezelfde korting als voor de eerste. Bij een aantal verzekeraars is deze korting echter wel begrensd.

Vaak gelden er wel bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen voor de gezinsauto regeling. Zo kun je bij sommige verzekeraars alleen van de regeling gebruikmaken als je beide auto bij hen verzekert.

Ook willen veel verzekeraars uw auto alleen meeverzekeren als je de afgelopen tijd (bijvoorbeeld 1 of 2 jaar) geen schade hebt gereden. En duurdere auto met een cataloguswaarde van meer dan 70.000 euro komen vaak niet voor de regeling in aanmerking

auto verzekeren