auto verzekeren zonder rijbewijs

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Ondanks dat u geen rijbewijs heeft is het mogelijk dat wij u wel willen accepteren als nieuwe klant en uw auto verzekeren zonder rijbewijs.

De reden dat u geen rijbewijs heeft is dan van belang. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u al een auto heeft gekocht, maar nog niet over een rijbewijs beschikt of dat uw rijbewijs is verlopen. Het laatste is eenvoudig op te lossen door een nieuw rijbewijs aan te vragen en dit kunt u doorgeven aan de verzekeraar.

U ziet , wij kunnen uw auto verzekeren zonder rijbewijs.

auto op naam zetten zonder rijbewijs

Koopt u een voertuig van een particulier? Dan kunt u het voertuig overschrijven bij een kentekenloket, zoals een postkantoor of RDW-keuringsstation. Dit moet u zelf doen.

Sinds 1 januari 2014 krijgt u een kentekencard met een tenaamstellingscode, als u een voertuig koopt. U krijgt dit van de verkoper. De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen met in totaal 9 cijfers.

De code kunt u gebruiken voor 1 overschrijving. De kentekencard en de volledige tenaamstellingscode heeft u nodig aan het kentekenloket.

Bij een geslaagde overschrijving ontvangt u aan het loket het eerste deel van een nieuwe tenaamstellingscode. En het vrijwaringsbewijs voor de verkoper.

De RDW stuurt u de volgende werkdag de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Beide delen van deze nieuwe tenaamstellingscode bewaart u voor een volgende verkoop.

Kan ik een boete (bekeuring) krijgen voor het rijden zonder rijbewijs?

U bent strafbaar voor het rijden zonder rijbewijs en riskeert een boete. Als bestuurder van een motorvoertuig moet u een autoverzekering afsluiten.
Altijd originele rijbewijs tonen
U moet altijd een origineel en geldig rijbewijs kunnen laten zien. Een kopie van uw rijbewijs is niet geldig.

Schade veroorzaken bij rijden zonder rijbewijs

Rijdt u zonder rijbewijs met een motorvoertuig, dan loopt u de kans dat uw verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt.

auto verzekeren zonder rijbewijs